Scroll Top

EPS dodelio ugovor za nabavku SDH opreme Telemet-u

Telemet-u je na javnom tenderu Elektroprivrede Srbija dodeljen ugovor za nabavku SDH/PDH opreme radi proširenja mreže.

Primena SDH/PDH opreme u savremenim javnim telekomunikacijama polako gubi na značaju i njeno mesto preuzimaju IP-MPLS, DWDM i drugi sistemi u zavisnosti da li se radi o transportnim ili pristupnim mrežama. Ali u elektro-privrednim sistemima, železnici i drugim privatnim mrežama od izuzetne važnosti, SDH/PDH tehnologija je i dalje vrlo aktuelna zbog specifičnog kvaliteta servisa i visoke pouzdanosti.

Ovo je treći značajan posao koji Telemet radi za EPS:

2014 godine Telemet je kao član konzorcijuma sa Alcatel-Lucent-om i SAGA-om radio na održavanju SDH/PDH mreže. Mreža je izgrađena na ALU SDH platformi a za PDH nivo koristi se oprema KEYMILE. Telemet je radio na preventivnom i redovnom održavanju SDH i PDH sistema prenosa.

Tokom 2015 godine završen je projekat Alcatel-Lucent-a na unapredjenju sistema nadzora u EPS-u, a Telemet je bio zadužen za tehničku podršku i terenske aktivnosti.

EPS radi na daljem unapredjenju SDH/PDH mreže i Telemet-u je u postupku javne nabavke dodeljen ugovor za nabavku opreme i proširenje mreže

Telemet je takodje učestvovao, samostalno ili u konzorcijumima, i na sličnim projektima za Elektro Distribuciju Beograd i EMS tokom 2014 i ove godine.

Zaiteresovani smo da sa patnerima nastupamo i na drugim sličnim projektima u zemljama u regionu a naročito u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini. Pozivamo lokalne sistem integratore da nas kontaktiraju radi zajedničkog nastupa na tržištima regiona i Srbije.

 

 

Related Posts

Politika Privatnosti
Kada posetite našu web lokaciju, ona može sačuvati informacije putem vašeg pretraživača iz određenih servisa, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti svoje postavke privatnosti. Imajte u vidu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na Vaše iskustvo