Modularni UPS sistemi za Data Centre i industriju

Power Plus Gamatronic
Modularni UPS sistemi

Savremeni modularni UPS sistem podrazumeva visoku efikasnost, pouzdanost i minimalni TCO. Gamatronic UPS sistemi koriste se u više hiljada data centara širom sveta. Svoj prvi modularni UPS sistem Gamatronic je promovisao 2008 godine i time postao jedan od tehnoloških lidera u industriji.

Telemet je autorizovani partner Gamatronic-a, izraelskog proizvodjača UPS sistema, DC napajanja, Invertora i druge opreme namenjene industriji, civilnoj i vojnoj primeni. Sa distribucijom i servisnom podrškom Gamatronic-ovih rešenja započeli smo 2012-te godine.

Reference:  SV Line projektni centar, Radijus Vektor telekomunikaciona čvorišta, SportVision ( SAP data centar ), TeleGroup i/ili Globalne reference Centric 2014

Kontakt: za više informacija obratite se na 011 785 4545 ili office@telemet.rs

Modularnost je ključna osobina koja omogućava projektovanje i realizaciju pouzdanih, efikasnih i ekonomičnih UPS sistema. Visoka pouzdanost se postiže primenom ”N+n” principa redundanse pri čemu N označava broj modula u upotrebi a ”n” broj modula u rezervi. Redundansa na nivou sistema postiže se paralelnim vezivanjem dva ili više uredjaja.

Primer:

Za potrebe data centra jedne banke zahtevan je potpuno pouzdan (redundantan) sistem. Predvidjena potrošnja je do 200kW. U bliskoj budućnosti očekuje se rast potreba za oko 20%.

Primenjeno rešenje je upotreba 3 UPS uredjaja koji su paralelno povezani. Svaki modularni UPS uredjaj ima 100 ili 125kW instalirane snage i proširiv je do maksimalnih 200kW u koracima po 25kW (modularan sistem). Dakle svaki uredjaj za sebe je redundantan na nivou modula (N+1) a sistem je redundantan na nivou UPS uredjaja 2+1. Pri tom opterećenje je ravnomerno podeljeno na sva 3 paralelna uredjaja. Ukupna raspoloživa snaga je oko 300kW (proširivo na 600 u koracima po 25kW). Moduli su ”hot-swap”, rezervni delovi se svode na rezervu od jednog modula.

Upotreba klasičnih monolitnih sistema podrazumevala bi primenu 200kW + 200kW sistema. To je ukupno 400kW instalirane snage što povećava CAPEX u poredjenju sa 300kW sa modularnim sistemom. U slučaju kvara gubi se 50% kapaciteta, dok se u slučaju modularnog sistema gubi svega 25kW a najviše 100kW (8% – 33%). Jasno je da su OPEX treškovi kod modularnih sistema značajno niži a povećanja kapaciteta jednostavna i u skladu sa realnim rastom potreba.

Gamatronic Modular UPS Centric
Centric 2014 – 500kW system, proširivo na 600kW, 800kW, 1MW

Modularni UPS sistemi – dostupi su različiti modeli i konfiguracije što garantuje izbor optimalnog rešenja za svaku primenu.

Double Conversion
Modular UPS system
Double-conversion-UPS
Gamatronic_Power_Plus_UPS_system
Politika Privatnosti
Kada posetite našu web lokaciju, ona može sačuvati informacije putem vašeg pretraživača iz određenih servisa, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti svoje postavke privatnosti. Imajte u vidu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na Vaše iskustvo