Scroll Top

SAP data centar (Demo)

Aplikacija:

UPS sistem za SAPdata centar data

Kompanijski data centar čija je osnovna namena podrška SAP aplikaciji, pokriva više hiljada prodajnih objekata u regionu – Albanija, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Bugarska i Srbija
Rešenje: Modularni 3-fazni UPS 20kVA u konfiguraciji N+1 (10kVA+10kVA)
Instalacija: Rack 19” UPS + baterije
Karakteristike: Double-Conversion True-ON-LINE, baterije 576Ah. Visoka efikasnost omogućava autonomiju gotovo 1,5h (opterećenje 35-40%)
Vrednost: približno 6.000€ – sistem, instalacija, garantni period veći od 3 godine

Opis
Korisnik je zahtevao trofazni UPS u Rack varijanti (19” sa 100cm dubine) profesionalan uredjaj malih dimenzija koji će biti maksimalno pouzdan i efikasan. Vodilo se računa o disipaciji jer se u istom reku nalaze serveri i druga ICT oprema SAP data centra. Osim opreme koja se nalazila u istom reku, UPSbaterijski-subrack1 napaja i druge potrošače u data centru. Korisnik je naročito insistirao da UPS uredjaj omogućava neometano napajanje i dopunjavanje baterija i u slučaju nestanka jedne ili dve faze glavnog mrežnog napajanja. Pošto zgrada u kojoj se nalazi data centar nema agregat, efikasno korišćenje instaliranog baterijskog kapaciteta je od velike važnosti.

Testiranje UPS sistema:
UPS sistem je testiran tokom perioda od 3 meseca. Poseban stress test je obavljen u toku redovnog rada data centra i tom prilikom je simuliran nestanak jedne zatim dve faze i proveren režim punjenja baterija. Zatim je potpuno isključeno glavno napajanje (sve tri faze) i konačno je simuliran kvar glavnog 10kVA napajačkog modula tako što je modul ”na živo” uklonjen iz sistema. UPS je registrovao probleme sa ulaznim napajanjem i jednim modulom i nastavio rad na rezervnom (redundantnom) modulu, uz prijavljivanje raspoloživog kapaciteta baterija za gotovo 5 sati autonomije. Posle oko 30min rada u ovom režimu, vraćen je glavni modul a zatim i mrežno napajanje – oprema data centra je radila bez detekcije bilo kakvog prekida.

Oprema korišćena za UPS sistem:
UPS sistem je izraelske proizvodnje marke GAMATRONIC, Power+ serija koja je u upotrebi od 2008 godine i koristi se u više hiljada data centara širom sveta. Konkretno radi se o modelu 19” 20kVA koji može da se konfiguriše kao trofazni ili monofazni UPS uredjaj (3/3, 3/1, 1/1). Ovo je Double Conversion UPS sa True On-Line baterijama (minimum 64 baterije po 12V). Sistem je proširiv i na kapacitete od više stotina kVA i dostupan je u više varijanti. Osnovne karakteristike su visoka pouzdanost i efikasnost i niska cena održavanja i ukupnih troškova nabavke i instalacije. Više o Power+ seriji možete naći na dVA.rs

Baterijski sistem:
Baterije za UPS uredjaj su smeštene u isti 19” rek, urganizovane u 4 posebne kasete od kojih svaka sadrži po 16 kmada baterija tipa 9Ah/12V. Kasete se nalaze na posebno konstruisanoj polici visine 1U koja sadrži Anderson konektore 75A za priključenje kaseta sa baterijama, baterijske osigurače i konektore za povezivanje na UPS. Polica je konstruisana da izdrži opterećenje veće od 200kg. Ceo baterijski sistem je dizajniran tako da podrži hot-swap baterija u slučajevima kada postoje bar dva baterijska seta, a u ovom slučaju posebno je dizajniran kako bi se maksimalno iskoristio prostor u reku koji je stavljen na raspolaganje za UPS sistem.

  1. Za smeštaj velike količine baterija u 19” rek Telemet raspolaže sa više rešenja. Kada se radi o baterijama 7-9Ah, 64 komada rasporedjenih u 4 kasete:
  2. Dubina reka 80 cm, visina 8U : 4x2U baterijski kabineti za 19”
  3. Dubina reka 100 cm, visina 7U : 19” polica sa 4 baterijke kasete
  4. Dubina reka 110 cm, visina 6U : 19” sub-rack sa 4 baterijske kasete.
    – za više informacija obratite se na office@telemet.rs
Politika Privatnosti
Kada posetite našu web lokaciju, ona može sačuvati informacije putem vašeg pretraživača iz određenih servisa, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti svoje postavke privatnosti. Imajte u vidu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na Vaše iskustvo